Tutunul brun vs. tutunul blond – ce sa alegi pentru narghileaua ta?

In timp, piata de tutun de narghilea a evoluat cu pasi mari si au rezultat mai multe tipuri de tutun, cu arome diferite si tocat diferit, astfel incat sa raspunda nevoilor unui numar cat mai mare de utilizatori. Desi acest aspect poate insemna ca a fost creat un paradis shisha pentru fumatorii experiementati, pentru incepatori aceste optiuni variate pot genera confuzii. Atunci cand alegi o noua aroma de shisha ar trebui sa incepi alegand tipul de tutun – blond sau brun. Fiecare dintre cele doua tipuri de tutun vine cu proprietatile sale si are atribute distincte, necesitand de cele mai multe ori metode diferite de utilizare, de care va trebui sa tii cont.

Tutunul shisha brun

Shisha cu frunze intunecate numit si shisha cu frunza neagra este un tutun produs prin utilizarea frunzelor de tutun nespalate, de unde rezulta ca frunza are in continutul sau nicotina naturala si este cel mai des aromata utilizand melasa. Astfel, rezulta un tutun shisha de culoare inchisa, cu o concentratie puternica de nicotina. Datorita nivelului ridicat de nicotina, acest tip de shisha este recomandat fumatorilor experimentati. Acest tutun functioneaza cel mai bine in bolurile Phunnel.

Tutunul shisha blond

Shisha cu frunze blonde sau Golden Leaf este un tutun produs prin spalarea sau prin clatirea frunzelor de tutun in timpul procesului de productie pentru a fi redusa cantitatea naturala de nicotina din frunza, desi la final tutunul va contine in continuare nicotina. Acest tip de shisha este aromatizat cu miere. Astfel, rezulta un tutun mai deschis la culoare cu concentratie mai mica de nicotina, dar cu o aroma completa si foarte speciala. Tipul acesta de shisha este recomandat atat fumatorilor incepatori, cat si celor care vor concentratii mici de nicotina. Acest tutun poate fi folosit in orice vas de narghilea.

Cum se utilizeaza aceste doua tipuri de tutun?

Indiferent de care tutun alegi sa cumperi, este foarte important sa il folosesti moderat. Pentru inceput, recomandarea noastra este sa incerci cu cantitati mici pe care sa le cresti progresiv pana cand ajungi la aroma dorita.

In plus, indiferent de tipul de tutun ales si de brandul producator, tine cont de modul in care intretii narghileaua pentru ca altfel exista sansele ca si cel mai bun tutun sa aiba un gust rau sau sa devina iute. Utilizeaza apa si gheata atunci cand vrei ca narghileaua ta sa aiba mereu un gust fresh. Foloseste de asemenea si difuzoare de caldura, care sa nu permita apei din narghilea sa fiarba si sa afecteze ingredientele.

De asemenea, indiferent de aroma utilizata, de tutun si de brand, tine cont de recomandarile producatorului cu privire la intretinerea dispozitivului. O narghilea care nu este curatata corespunzator, va produce in final arome iuti si va strica aroma tutunului utilizat. Pentru o experienta pozitiva utilizeaza si carbuni de buna calitate si citeste tot ceea ce vine la pachet cu narghileaua, insuseste-ti informatiile si utilizeaza-le atunci cand este nevoie, pentru a avea o narghilea care sa functioneze mereu impecabil.

Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *