Patru retete gustoase si sanatoase de supa-crema

Supa-crema este cea mai buna optiune atunci cand nu ai timp sa gatesti ceva mai complicat. In plus, este un preparat delicios si satios, bogat in vitamine si nutrienti, cu avantajul ca poate fi gatit cu ingrediente diverse. Daca, totusi, ai nevoie de inspiratie in bucatarie, iti venim in ajutor cu patru retete simple de supa-crema de legume, pe care le poti incerca la tine in bucatarie.

Supa-crema de rosii

Supa-crema de rosii este un preparat extrem de delicios, pe care il poti prepara foarte usor. Cu busuioc si crutoane, supa este perfecta pentru masa de pranz, fiind foarte satioasa.

Ingrediente:

  • 5-6 rosii coapte;
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 200 ml de suc de rosii;
  • 30 de grame de unt;
  • 1-2 cartofi;
  • 7-8 frunze de busuioc;
  • 150 ml de smantana;
  • patrunjel, rozmarin (optional);
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare

Pune la fiert rosiile, intr-un vas cu apa si sare, pana cand coaja lor incepe sa se desprinda. Apoi, curata cartoful de coaja si lasa-l la fiert pana cand poti infinge, usor, scobitoarea in el. Dupa ce legumele sunt gata, taie-le cubulete si amesteca-le cu toate celelalte ingrediente, folosind un blender, sau un mixer vertical. Daca textura este prea groasa, subtiaz-o cu 3-4 linguri din lichidul in care au fiert legumele. Cand supa este gata, adauga sare si piper dupa gust si decoreaza cu patrunjel si crutoane.

Supa-crema de linte

Supa crema de linte este un preparat foarte sanatos si satios, bogat in fibre, proteine, vitamine si minerale. In plus, este perfecta pentru perioada postului, dar si pentru dietele vegetariene.

Ingrediente:

  • 500 de grame de linte;
  • un morcov;
  • o ceapa;
  • o legatura de patrunjel;
  • sare;
  • piper

Cum se prepara supa-crema de linte

Pune lintea la fiert intr-un vas cu apa si sare, iar apoi adauga morcovul, ceapa si patrunjelul tocate marunt. La final, strecoara si mixeaza la blender. Daca vrei sa subtiezi compozitia, adauga putin din zeama ramasa in oala in care au fiert legumele. La final, potriveste cu sare si piper dupa gust.

Supa-crema de castraveti

Daca pana acum ai mai incercat o supa-crema de rosii sau de ciuperci, a venit timpul sa incerci si o supa-crema de castraveti, care este foarte racoritoare.

Ingrediente:

  • 1 kg de castraveti;
  • 500 de grame de  iaurt;
  • 100 de ml de smantana;
  • sucul de la o lamaie (optional);
  • 2 catei de usturoi;
  • sare;
  • piper

Cum se prepara supa-crema de castraveti

Pentru aceasta supa trebuie sa cureti castravetii de coaja si sa ii tai rondele. Pune-i apoi in blender, alaturi de restul ingredientelor si mixeaza totul pentru aproximativ un minut. La final, vei obtine o supa racoritoare si usoara, pe care o poti savura cu cateva crutoane.

Supa crema de dovleac

Legumele de sezon au un gust mai bun, un continut mai mare de substante nutritive si sunt mai ieftine. Iar cum toamna este sezonul dovleacului, poti include aceasta leguma in cat mai multe retete delicioase. Pe langa placinte si piureuri, din dovleac poti prepara si o supa-crema foarte gustoasa, perfecta pentru masa de pranz sau cina.

Ingrediente:

  • un dovleac de 2-3 kilograme;
  • o ceapa mica;
  • 2-3 catei de usturoi;
  • un cartof;
  • un morcov;
  • un ardei rosu;
  • o legatura de patrunjel;
  • 100 ml de smantana;
  • 5 frunze de busuioc;
  • caju;
  • sare;
  • piper

Cum se prepara supa crema de dovleac

Curata dovleacul de coaja, taie-l in doua, scoate-i miezul si semintele si pastreaza doar pulpa, pe care o tai cubulete. Amesteca apoi cu restul legumelor si fierbe, intr-un vas cu apa, pana cand cantitatea de lichid scade la jumatate. Strecoara apoi legumele si paseaza-le in blender, impreuna cu celelalte ingrediente. Daca vrei ca supa sa fie mai „subtire“, poti sa mai adaugi putin din lichidul in care au fiert legumele. La final, pune sare, piper si ierburi aromatice, dar si cateva bucatele de caju, pentru decor.

Asadar, supa-crema este un preparat usor, gustos si foarte satios, iar acum, ai patru retete delicioase, pe care le poti incerca la tine in bucatarie.

Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *