Unde poti utiliza becurile LED?

Unde folosesti becuri?

Becurile LED au fost folosite mult timp pentru indicatorii pornit si oprit la aparatele electronice, datorita consumului mic de energie electrica. In prezent aceste LED-uri au inceput sa fie folosite si pentru corpurile pentru iluminare, iar avantajele sunt insemnate. Aceste becuri LED au nevoie doar de o mica parte din energia utilizata de becurile incadescente. Astfel, prin consumul redus de energie puteti economisi sume importante la factura de la curent. Becurile LED au o durata de viata mult mai lunga si nu emit caldura in exces. Cu toate astea costul lor ridicat descurajeaza proprietarii de locuinte sa cumpere aceste produse.

Unde pot fi instalate becurile LED?

Majoritatea dispozitivelor de iluminare, atat interioare, cat si exterioare, dar si utilajele si masinile, pot utiliza acest tip de becuri. Iata unde se dovedesc aceste becuri cele mai eficiente:

  • Lampile pentru iluminare in curti si gradini. Dat fiind faptul ca in curte ai nevoie de lumina in mod constant, pentru a putea vedea pe unde mergi, becurile cu LED sunt una dintre cele mai bune alegeri. Acestea pot functiona pe o durata lunga de timp, fara a se supraincalzi si fara a consuma excesiv.
  • Farurile masinilor. Avand la baza aceeasi idee despre consum, LED-urile sunt preferate in utlima vreme deoarece nu solicita prea mult bateria masinii. In plus, multi pasionati de masini sunt de acord ca aceste becuri ofera un aspect mult mai placut masinii.
  • Orice corp de iluminat deschis sau semi-deschis. Corpurile de iluminat care nu permit eliminarea caldurii becului vor duce la deterioararea rapida a acestuia.
  • Camerele care nu necesita un sistem de iluminare puternic. Durata de viata lunga a LED-urilor este data in principal de nivelul slab de caldura pe care il au. De aceea, becul se incalzeste foarte greu si deci, va genera lumina mai greu. Daca ai nevoie de o lumina puternica imediat ce apesi intrerupatorul, un bec LED nu te va putea ajuta.
Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *