Uleiul de argan – beneficiile cosmetice

Beneficii cosmetice

Uleiul de argan este unul dintre cele mai utilizate ingrediente, atat in domeniul frumusetii, cat si in sanatate. Beneficiile acestui produs sunt cunoscute si utilizate de femeile din triburile marocane de sute de ani. Saloanele de infrumusetare si de ingrijire il folosesc aproape in toate tratamentele. De asemenea, acesta poate fi folosit si in industria culinara, contribuind la o buna circulatie si la functionarea sistemului imunitar.

Arborele de argan se mai gaseste in ziua de astazi numai in Maroc. Acest arbore si-a demonstrat vitalitatea extraordinara, avand in vedere ca el creste intr-o zona cu temperaturi foarte ridicate. Mai mult decat atat, precipitatiile sunt scazute, iar solul este destul de sarac. Din acest motiv, radacinile arborelui de argan sunt foarte puternice si au rol ecologic. Ele pot preveni eroziunea solului si stopand inaintarea desertului.

Cea mai mare “concentratie” de arbori de argan se gaseste in regiunea de Sud-Vest a Marocului, unde se afla aproximativ 20 de milioane de arbori pe o suprafata de 800 000 de hectare. Din aceasta cauza, uleiul de argan mai este numit si „Moroccan oil”.

Ce beneficii are uleiul de argan in cosmetica?

Uleiul de argan este utilizat in cosmetica atat pentru tratamentele pielii, cat si pentru ingrijirea si repararea parului. Iata cateva dintre cele mai apreciate beneficii:

  • Hranirea in profunzime a parului uscat si repararea varfurilor despicate. De asemenea, uleiul de argan confera stralucire oricarui tip de par, aplicat sub forma de tratament, pentru o perioada mai lunga de timp.
  • Regleaza nivelul de sebum din scalp si te scapa de mancarimile cauzate de un scalp uscat.
  • Uleiul de argan contine mai multe tipuri de antioxidanti, printre care si tocoferolul. Din acest motiv este folosit in tratamentele pentru ten, avand beneficii asupra estomparii ridurilor.
  • Tot in ceea ce priveste tenul, acest ulei poate trata si reduce vizibil semnele unor boli precum acneea, psoriazisul, eczemele sau varicela.
  • Pentru corp si maini, uleiul de argan are beneficii de hidratare foarte intense.
Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *