Polistirenul grafitat, izolare termica ridicata

Polistirenul grafitat, izolare termica ridicata

De ce sa alegi polistirenul grafitat pentru izolare?

Polistirenul este un material folosit pentru izolarea termica înca din anii 70. Este un material, foarte performant si foarte eficient pe plan termic. Are o durabilitate exceptionala si vine cu o multime de avantaje. 

De fiecare data când se construieste o casa sau o cladire, specialistii trebuie sa se asigure de faptul ca se aleg cele mai eficiente solutii pentru izolare termica pentru ca beneficiarii sa se bucure de un confort termic ridicat. 

Izolarea peretilor unei case sau a unei cladiri permite limitarea pierderilor de energie, ameliorarea confortului termic, iarna, dar si vara si ofera si o mai buna izolare acustica in acelasi timp.

Si la fel ca si alte materiale care sunt folosite pentru izolarea exterioara si care pot fi achizionate usor de la un depozit online de materiale de constructii, polistirenul expandat  grafitat ajuta si el la lupta contra pierderilor de caldura, dar si aparitiei mucegaiului la exterior. Prin îmbrăcarea exterioara a cladirilor cu polistiren grafitat, cheltuielile de la factura de caldura pot sa fie reduse cu pâna la 50%. 

Ce este însă polistirenul grafitat ?

Polistirenul expandat grafitat este un produs a carui fabricare este foarte aproape de cea a polistirenului clasic. Pentru a simplifica lucrurile, pentru a diferentia cele doua materiale, in timpul procesului de fabricare se adauga polistirenului grafitat, grafit de granit,  adica forma naturala a carbonului. 

Din punct de vedere tehnic, polistirenul grafitat este obtinut prin transformarea polistirenului expandat. Acesta este tratat pentru a deveni ignifug si mai stabil prin adaugarea grafitului de granit. Particulele de granit sunt cele care aduc o capacitate ridicata de izolare suplimentara. 

Polistirenul grafitat ofera cea mai puternica protectie termica. Acest lucru are un avantaj considerabil- grafitul poate permite diminunarea grosimii mantoului izolator oferind in acelasi timp o putere de protectie identica cu a altor materiale.

De asemenea, polistirenul grafitat are o porozitate foarte dechisa, este foarte flexibil, elastic, dar si rigid in acelasi timp. Asta înseamna ca vei reusi cu ajutorul lui sa faci economii importante de bani. 

Se poate pune pe orice tip de structura, fie ca este vorba de una din lemn, fie ca este vorba despre una metalica. Se poate pune de asemenea si cu adeziv.

Polistiremul grafitat este perfect acolo unde este nevoie sa se câstige un plus de volum, pe un balcon de exemplu, acolo unde nu trebuie sa diminuezi prea tare suprafata utila. Permite de asemenea evitarea a ceea ce se numeste efect de sera.

Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *