Mituri frecvente despre content marketing si social media

Mare parte din ceea ce am ajuns sa credem despre retelele sociale si content marketing este gresit. Exista o sumedenie de mituri legate de aceste subiecte care ne trec pe la urechi. In randurile urmatoare, vom incerca sa le demontam pe unele dintre cele mai frecvente:

​Mit: Retelele sociale nu sunt masurabile.

Adevar: Retelele sociale sunt, de fapt, usor de masurat, insa mai intai trebuie sa faci ceva in acest sens care poate fi masurat. Urmarirea adreselor URL, vizibilitatea in canalul tau de achizitie, bazele de date unificate pentru clienti, etc. Luand in calcul toate acestea, poti estima daca si cati bani poti face folosind retelele sociale.

​Mit: Retelele sociale sunt folosite pentru a atrage noi clienti.

Adevar: Sigur, poti folosi retelele sociale pentru a atrage clienti noi, insa majoritatea persoanelor cu care comunici pe aceste canale sunt clientii tai actuali. Cercetarile au descoperit ca 84% dintre fanii paginilor de Facebook sunt, in medie, clientii actuali sau fosti ai brandurilor pe care le promoveaza acestea. Si pentru multi proprietari de afaceri, asta face ca retelele sociale sa fie importante, deoarece cu ajutorul lor reusesc sa-si mentina clientii loiali si la curent cu ofertele si noutatile.

​Mit: Este bine sa ignori feedback-ul negativ.

Adevar: Social media nu este despre a-l face fericit pe clientul suparat (desi ar fi ideal acest lucru); este despre a te asigura ca brandul tau iese in evidenta ca fiind ascultator si grijuliu la nevoile majoritatii clientilor. De aceea, este important sa raspunzi la fiecare comentariu pe care il lasa urmaritorii tai pe paginile sociale, fie ca acestea sunt pozitive sau negative.

​Mit: Content marketingul si social media sunt initiative separate.

Adevar: Priveste lucrurile astfel: continutul este foc, iar retelele sociale sunt benzina. Foloseste retelele sociale pentru a creste gradul de constientizare a continutului tau. Asadar, continutul pe care il creezi si paginile tale de socializare ar trebui sa lucreze foarte strans impreuna.

​Mit: Doar tinerii folosesc retelele sociale.

Adevar: Crezi ca singurii oameni de pe retelele sociale sunt cei din generatia Z si milenialii? Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa.

Ia in considerare acest lucru: 40% dintre utilizatorii de internet cu varsta cuprinsa intre 46 si 55 de ani folosesc LinkedIn. De asemenea, aproximativ 55% dintre utilizatorii de Facebook au peste 35 de ani. Mai mult decat atat, peste 70% dintre utilizatorii de internet cu varsta cuprinsa intre 45 si 64 de ani obisnuiesc sa vizioneze videoclipuri pe YouTube.

Prin urmare, publicul tau (de orice varsta) se afla pe retelele sociale.

Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *