Lucruri neadevarate care se spun despre MDF

De la podele fanteziste si lambriuri decorative ale fatadei pana la mobilier living elegant si totusi robust, placile din fibre cu densitate medie (MDF) au diverse aplicatii nu numai in casele noastre, ci si in mall-uri, aeroporturi, hoteluri, spitale, institutii de invatamant, etc., fiind considerate o alternativa superioara PAL-ului.

Cu toate acestea, conceptiile gresite despre MDF duc adesea la indoieli si ezitari in randul consumatorilor. Prin dezmintirea acestor mituri comune, speram sa oferim o intelegere mai clara a proprietatilor, beneficiilor si aplicatiilor MDF-ului.

​Mit: MDF-ul este slab si nu dureaza.

Adevar: Unul dintre cele mai frecvente mituri legate de MDF este ca acest material nu are rezistenta si durabilitate in comparatie cu lemnul masiv sau cu alte produse din lemn prelucrat. In realitate, MDF-ul este conceput tocmai pentru a fi un material dens, stabil si rezistent la deformare sau crapare.

Mai mult, acest material are o compozitie omogena pe intreaga placa si o integritate structurala excelenta, putand rezista utilizarii regulate multa vreme daca este intretinut corespunzator.

​Mit: MDF-ul nu este eco-friendly.

Adevar: Se crede ca MDF-ul este o alegere neprietenoasa cu mediul inconjurator din cauza procesului sau de fabricatie. Cu toate acestea, MDF-ul este, de fapt, o solutie durabila, deoarece este fabricat din lemn de agrosivicultura si, prin urmare, este cea mai ecologica alegere de lemn.

Mai mult, diversi producatori din industrie au modificat procesul de productie pentru a optimiza emisiile de formaldehida si consumul de energie. Prin urmare, MDF-ul este o alegere responsabila in ceea ce priveste utilizarea resurselor si reducerea deseurilor.

​Mit: MDF-ul este nepotrivit pentru zonele predispuse la umezeala.

Adevar: Una dintre conceptiile gresite majore despre MDF este ca poate fi susceptibil la deteriorare din cauza umiditatii si ca nu este tocmai potrivit pentru zonele predispuse la umezeala, cum ar fi bucatariile sau baile. Ei bine, in realitate, MDF-ul produs in ultimii ani este mult mai rezistent la apa decat era inainte, prezentand un risc minim de umflare sau deformare atunci cand este expus la umiditate. De fapt, MDF-ul este considerat a fi materialul de cea mai buna calitate atunci cand intra in contact cu caldura sau umezeala.

​Mit: MDF-ul este inferior lemnului masiv.

Adevar: Unii oameni cred ca MDF-ul este un inlocuitor slab al lemnului masiv, in primul rand datorita costului sau mai mic. Cu toate acestea, are propriul set de avantaje si este adesea ales pentru aplicatii specifice.

Spre deosebire de lemnul masiv, MDF-ul nu are noduri sau alte imperfectiuni naturale, ceea ce il face o alegere excelenta pentru aplicatiile care necesita o suprafata neteda si consistenta, cum ar fi dulapurile, rafturile sau lambriurile. De fapt, cand vine vorba de calitate, MDF-ul este superior si consistent.

In plus, este mai accesibil decat lemnul masiv, ceea ce il face o solutie rentabila pentru consumatorii atenti la buget, fara a compromite calitatea sau estetica.

Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *