Cele mai bune instalatii termice ecologice

Sisteme de incalzire alternative

Lumea a devenit in ultimul timp tot mai preocupata de protejarea planetei, motiv pentru care au aparut mai multe tipuri de instalatii termice ecologice. Sistemele de incalzire sunt, alaturi de masini, unele dintre cele mai mari surse de poluare din lume. Constientizand impactul pe care il au, constructorii au inceput sa apeleze la variantele ecologice pentru incalzirea locuintelor.

Care sunt cele mai bune instalatii termice ecologice?

Alegerea unei instalatii termice ecologice trebuie sa se bazeze pe mai multi factori, pentru a va asigura ca este ceea ce trebuie. In functie de avantaje, nevoi si buget, puteti opta pentru o metoda de incalzire prietenoasa cu mediul. Iata care sunt cele mai bune sisteme:

  • Panourile fotovoltaice nu genereaza in sine caldura. Cu toate acestea, pot fi conectat la anumite sisteme pentru incalzirea locuintei. Acestea trebuie sa functioneze in baza unui sistem electric, pentru a fi alimentate de panourile fotovoltaice. Aceste panouri functioneaza prin convertirea energiei solare in energie electrica.
  • Panourile solare sunt destul de asemanatoare cu cele fotovoltaice. Acestea pot completa necesarul de energie de care o pompa de caldura are nevoie pentru a genera caldura. Generand o cantitate mare de energie, panourile solare pot fi folosite si pentru electricitate. Acestea folosesc strict lumina soarelui, motiv pentru care sunt extrem de benefice. Prin acest sistem nu rezulta eliminarea altor factori de poluare.
  • Pompele de caldura sunt mai potrivite si mai eficiente pentru case decat pentru apartamente. Acestea utilizeaza caldura acumulata in sol sau apa subterana din apropierea casei. Pompele sunt de forma unor sonde care sunt introduse in pamantul din jurul casei.
  • Centralele pe peleti au aceleasi beneficii precum centralele proprii pe gaz. Acestea furnizeaza atat incalzirea in intreaga locuinta, cat si incalzirea apei folosite in casa. Acestea reprezinta niste instalatii termice ecologice deoarece utilizeaza pentru ardere peleti. O alternativa pentru lemnul clasic, peletii sunt capsule din rumegus presat, reprezentand o sursa regenerabila. Acestia dispun de aceeasi valoare calorica pe care o are un metru cub de gaz. De asemenea, emisiile de dioxid de carbon sunt foarte mici, iar efectele asupra mediului sunt aproape insesizabile.
  • Incalzirea prin pardoseala sau plinta ramane cel mai eficient tip de instalatii termice ecologice. Agentul termic utilizat este apa, care traverseaza tevile dispuse sub pardoseala. Principalul avantaj al acestui sistem este reducerea consumului cu pana la 50%.
Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *