Importanta pantofilor de protectie

Din cele mai vechi timpuri, omul a simtit nevoia innascuta de a-si proteja picioarele. Aceasta nevoie a dus la o evolutie a incaltamintei, inclusiv a incaltamintei de protectie, un obiect esential pentru lucratorii din sectoarele industriale si nu numai.

Pantofii de protectie servesc pentru a proteja piciorul de accidente, umflaturi si taieturi, asigurand lucratorului un mod sigur de a-si desfasura activitatea. Oricine lucreaza cu utilaje grele, obiecte periculoase si substante chimice ar trebui sa poarte incaltaminte de protectie potrivita, pentru a se asigura ca nu apar accidente. Poti gasi pe https://www.bprotect.ro/incaltaminte-protectie mai multe astfel de tipuri de incaltaminte pe care sa le utilizezi atunci cand ai nevoie de protectie suplimentara.

Pantofii de protectie au fost intotdeauna cele mai esentiale echipamente de siguranta, sunt echipamente de protectie individuala (EIP) utilizate in santierele industriale si de constructii, dar, de asemenea, si la alte locuri de munca, pentru ca sunt obligatorii si reprezinta o alegere responsabila. Locurile de munca care implica utilizarea intensa a energiei electrice, podele alunecoase, miscarea obiectelor grele si utilizarea instrumentelor ascutite necesita utilizarea incaltamintei de lucru, in consecinta, lumea constructiilor fiind regina utilizarii imbracamintei si incaltamintei pentru prevenirea accidentelor. Cu ajutorul acestor articole vei ramane mereu in siguranta, chiar si atunci cand lucrezi in conditii extreme.

Tipuri de pantofi de protectie

Pantofii de siguranta sunt impartiti in trei tipuri principale, in functie de standardul ISO pentru care pantoful este testat. Liniile directoare pentru test se refera la standardul ISO 20344, celelalte standarde ISO precum 20347, 20346 si 20345 definesc si delimiteaza cerintele de baza pe care trebuie sa le respecte pantoful.

Principalele categorii de incaltaminte de siguranta sunt:

  • Pantoful de siguranta, testat conform standardului ISO 20345
  • Pantoful de protectie, testat conform ISO 20346
  • Pantoful de lucru, testat conform ISO 20347

Pantofi de lucru

Pantofii de lucru sunt pantofi care sunt rezistenti la socuri si taieturi, dar care nu au nicio captuseala rigida, cunoscuta sub numele de intaritura, care protejeaza pantoful la varf.

Pantofi de siguranta

Pantofii de siguranta sunt pantofi anti taieturi si foarte rezistenti, care pot rezista la greutati mari in cazul in care anumite obiecte grele cad e picioare.

Incaltaminte de protectie

Incaltamintea de protectie, ca si incaltamintea de siguranta, este incaltaminte care protejeaza impotriva taieturilor, loviturilor, diferitelor substante si chiar impotriva alunecarii, fiind, de asemenea utila si in cazul in care cad obiecte grele pe picioare.

Pantofii de protectie, impreuna cu casca si celelalte elemente de protectie, te vor ajuta sa ramai complet protejat atunci cand trebuie sa lucrezi. Alege sa cumperi astfel de accesorii din magazinele de profil de incredere si cu siguranta vei obtine cele mai bune rezultate. In felul acesta, fiecare persoana care lucreaza in locuri riscante va reusi sa obtina siguranta necesara pentru buna desfasurare a activitatii, fara stres. Atunci cand o persoana lucreaza intr-un mediu riscant fara echipamentul corect, stresul poate determina inclusiv pierderea din vedere a anumitor detalii foarte importante, drept pentru care fiecare angajator ar trebui sa ofere angajatilor sai echipamente de protectie de calitate.

Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *