Cum sa mentii sanatatea porumbeilor tai?

Daca esti pasionat de porumbei si detii cateva exemplare pentru concursuri sau diferite alte activitati, va trebui sa te asiguri ca acestea sunt sanatoase. Vizitele la veterinar nu ar trebui amanate, iar recomandarile si sfaturile acestuia ar trebui respectate cu strictete, astfel incat sa poti prelungi durata de viata a porumbeilor tai si sa eviti diferite afectiuni care apar din cauza ingrijirii necorespunzatoare.

Pentru a te asigura ca porumbeii tai consuma toate mineralele si vitaminele necesare, va trebui sa investesti in suplimente pentru porumbei. Acestea sunt fabricate special pentru pasari si contin cantitatea necesara de nutrienti pentru a se dezvolta armonios, iar organismul lor va functiona in parametrii optimi. Daca si tu doresti sa achizitionezi suplimentele necesare porumbeilor tai, tot ceea ce trebuie sa faci este sa accesezi https://www.columbovet.ro/ps/ro/3-suplimente si sa achizitionezi produsele de care ai nevoie.

Totusi, daca nu stii ce suplimente trebuie sa alegi pentru porumbeii tai, in acest articol iti vom prezenta unele dintre cele mai utilizate produse. Printre acestea se numara:

Produse de dezinfectare a apei

Cele mai multe microorganisme traiesc in apa. Odata ce acestea intra in organism, pot provoca diferite afectiuni si chiar decesul pasarilor tale. Asadar, este important sa dezinfectezi apa pe care urmeaza sa o administrezi porumbeilor tai.

Produsele pentru dezinfectare a apei sunt sigure pentru pasarile tale, iar in momentul consumului, acestea vor fi digerate si eliminate rapid din organism. Nu vor actiona asupra florei digestive, deoarece rolul acestor produse este de a omori micro vietuitoarele care traiesc in apa. Astfel, acestea pot fi folosite in siguranta de cate ori este nevoie.

Proteine

In cazul in care porumbeii tai participa la diferite concursuri, atunci proteinele nu ar trebui sa lipseasca din dieta zilnica. Rolul acestora este de a mentine masa musculara a pasarii si totodata sunt benefice inainte de antrenamente, datorita faptului ca acestea hranesc tesutul muscular, ajutandu-l sa se dezvolte rapid. Totusi, in momentul in care doresti sa administrezi un astfel de supliment, va trebui sa te asiguri ca ai citit si ai inteles toate instructiunile marcate pe ambalajul produsului, astfel incat sa nu oferi o cantitate gresita de proteine. Acest lucru va duce la aparitia altor afectiuni.

Vitamine

Ca si in cazul oamenilor, dieta care contine aportul necesar de vitamine va avea beneficii asupra organismului. Vei putea achizitiona un mix de vitamine, care cuprinde toate substanele necesare, precum vitaminele B, C si D. In urma administrarii de vitamine vei putea observa diferite schimbari, precum penaj bogat si stralucitor si gheare puternice. De altfel, pasarile tale vor fi mult mai active.

Poti folosi vitaminele ca si supliment alimentar zilnic, pentru a te asigura ca porumbei tai raman sanatosi sau le poti folosi pentru a fixa calciul in oase si musculatura.

Detoxifiere

La un anumit interval este recomandata detoxifierea. Acest procedeu va mentine durata de functionare a ficatului pe o perioada lunga de timp. Totodata, va preveni aparitia bolilor dermatologice si a sistemului digestiv. Asadar, o data la cateva luni, poti introduce o cura de detoxifiere folosind suplimentele necesare.

Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *