Cum functioneaza o tigara electronica?

Tranzitia de la tigara traditionala la tigara electronica este mai usoara decat ai putea crede! Si totusi ceva te face sa eziti. Sa fie oare faptul ca inca nu stii cum functioneaza de fapt o tigara electronica si care este componenta ei? Daca acesta este motivul reticentei tale, atunci articolul de fata va fi perfect pentru a te scapa de griji. Vom discuta partile componente ale tigarii electronice, sau ale dispozitivului de vapat, asa cum mai este aceasta cunoscuta si vom descoperi cum functioneaza. Apoi poti face o alegere pe deplin informata! 

Componentele tigarii electronice 

Pana sa descoperim cum anume functioneaza tigara electronica, trebuie sa vedem din ce este alcatuita. Aceasta cuprinde trei parti de baza si e-lichidul: 

Bateria 

Bateria din litium-ion de dimensiuni foarte mici se activeaza in mod automat in momentul in care inhalezi, si este intrebuintata pentru furnizarea de curent catre atomizor si evident aprinde ledul care imita jarul.

Atomizorul 

Atomizorul este componentul care vaporizeaza propriu zis solutia din interiorul tigarii electronice si este practic un mini resou electric care incalzeste continutul lichid al cartusului tigarii electronice. 

Cartusul

Este componentul care cuprinde un burete imbibat cu lichidul de tigara electronica. Acest lichid poate avea diferite arome si trebuie schimbat cand se foloseste complet. Pentru o senzatie chiar mai apropiata de cea a unei tigari traditionale poti sa achizitionezi lichid cu nicotina

E-lichid 

Majoritatea lichidelor pentru vapat au patru ingrediente principale si anume: propilenglicol, glicerina vegetala, aromatizante si nicotina (optional).

Cum functioneaza propriu zis o tigara electronica? 

Procesul de functionare al tigarii electronice se declanseaza practic in momentul in care inhalezi din aceasta. Senzorul de presiune activeaza bateria, care la randul ei alimenteaza atomizorul sau vaporizatorul. Acesta se incalzeste si evapora astfel lichidul de e-tigara. Aspectul de fum este produs de vaporii obtinuti din lichid, „fumul” nefiind daunator pentru ceilalti (in cazul in care folosesti lichide fara nicotina). Astfel, calitatea unei tigari electronice sta in durata de viata a componentelor sale si in cantitatea si calitatea vaporilor care sunt produsi de atomizor. Cu cat este mai mare atomizorul, cu atat mai mare va fi si cantitatea de abur produsa, deci ia asta in calcul daca vrei sa achizitionezi un produs pentru vapat. 

Avantaje ale tigarii electronice fata de tigarile traditionale

Daca tot ai vazut cum functioneaza, in cele ce urmeaza iti vom arata si de ce tigara electronica este superioara celei traditionale din toate punctele de vedere: 

  • Nu produce scrum.
  • Nu arde.
  • Nu contine monoxid de carbon si restul substantelor nocive din tigara traditionala.
  • Poate fi folosita in spatiile publice unde fumatul este interzis in mod normal.
  • Ii protejeaza pe cei din jur de efectele nocive ale fumatului. 
  • Este o metoda eficienta de a renunta usor la fumat prin reducerea progresiva  a continutului de nicotina. 
  • Ai parte de o varietate mult mai mare de arome.
  • Este mult mai ieftina decat daca ai cumpara tigari la fiecare cateva zile. 

Te-ai convins deja ca tigara electronica este mult superioara celei traditionale? 

Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *