Ce inseamna de fapt OEM

In mod general OEM se refera la un producator de echipamente originale

OEM este o prescurtare a „Original Equipment Manufacturer”.

Referitor la produse

Sensul acestui termen s-a schimbat de-a lungul timpului. In trecut, aceasta se referea la o corporatie care produce produse care sa fie utilizate ca si componente de catre o alta corporatie in etapele de inchidere a productiei de produse. De exemplu, daca Acme Manufacturing Co. produce cabluri de alimentare pentru a fi utilizate pe calculatoarele Dell, atunci Acme este OEM.

In ultima perioada insa acest termen a capatrat si alte sensuri, OEM face referire la o corporatie care utilizeaza produse fabricate de alte companii ca componente in etapele sale de fabricare a produselor sau rebrand produsele producatorului pentru a fi scoase la vanzare sub numele sau de marca. De exemplu, majoritatea vanzatorilor de PC-uri precum HP, Lenovo si Dell care nu au unitatile de productie sunt OEM. Asambleaza componentele producatorului si marcheaza produsul final cu logo-ul marcii lor.

Referitor la software de calculator

Exemplul de corporatie cel mai popular si cunoscut Microsoft care isi emite sistemele de operare Windows pentru a fi utilizate de producatorii de computere OEM prin vanzarea Microsoft Windows.

Preturile licentelor de produse OEM sunt mai mici decat articolele lor corespunzatoare retail, mai ales ca sunt achizitionate in cantitati uriase, desi folosesc software similar ca versiuni retail ale sitemelor de operare Microsoft Windows.

Acestea sunt in primul rand pentru producatorii de computere si pentru cei de sisteme de sisteme si, in general, sunt vandute in general in tranzactii de licentiere pentru volum catre diversi producatori precum Dell, HP, ASUS, Acer, Lenovo, Wistron, Inventec, Supermicro, Compal Electronics, Computer Quanta , Foxconn, Pegatron, Jabil, Flex, etc.

Acesti OEM utilizeaza, in general, un proces cunoscut sub numele de System Locked Pre-installation, care activeaza Windows pe PC-urile care urmeaza sa fie vandute prin distributia de masa.

Acesti OEM pot in general revinde cheile de licenta pentru acele PC-uri sau siteme unde nu a fost preinstalat un software, pe cont propriu.

De asemenea, persoanele fizice pot achizitiona licente „system-builder” OEM pentru uz privat pentru a include hardware virtual sau pentru vanzare / revanzare pe PC-urile pe care le-au pus impreuna.

Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *