Câte case de pariuri există în România

România a fost luată cu asalt în ultimul timp de apariția mai multor case de pariuri, care vin cu tot felul de oferte inedite pentru clienți. Dar unele dintre ele prezintă un risc ridicat, deoarece există câteva în mediul online care nu au licență de rulare pe teritoriul țării noastre. Foarte mulți români s-au mutat din mediul offline în cel online, motivul principal fiind reprezentat de noile reguli legate de pandemie.

Cu toate acestea, conform unor statistici efectuate la începutul anului, mulți dintre cei care și-au schimbat modul de pariere sunt extrem de fericiți cu noua alegere, deoarece au parte de beneficii pe care nu le aveau atunci când pariau la o agenție stradală. Îți vom arăta în acest articol cum poți afla dacă o casă de pariuri are licență pentru România, câte sunt în total, dar și cum să le descoperi pe cele care funcționează practic în ilegalitate.

Cum poți să afli ce agenții au licență

Poate unii dintre voi nu știu, dar există ONJN (Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc), o platformă care publică toate licențele oferite pentru casele de pariuri, pentru ca acestea să poată să își desfășoare activitatea în mod legal. Lista e sub denumirea de „Approved” pe site-ul guvernului, iar acolo vei găsi nu doar site-urile, ci și sub ce firme sunt înregistrate.

Putem observa că sunt 26 de intrări, în total, ceea ce înseamnă că avem 26 de firme mamă, care pot avea unul sau mai multe site-uri sub tutelă. De exemplu, STANLEYBET ROMANIA ONLINE LTD are în componența atât stanleybet, cât și gamerworld. Sau câți dintre voi au știut că vladcazino face parte din Unibet? Sau că PLAY ONLINE SOLUTIONS LTD are 10 site-uri înregistrate? În total, până în acest moment, avem 46 de site-uri înregistrate, care aparțin la 26 de firme mamă.

Acestea pot fi clasificate în foarte multe moduri dupa bonusurile de depunere, numarul de jucatori, popularitate, cu agenții stradale sau doar online, în funcție de modul de depunere al banilor există case de pariuri fara card bancar, dar și cu diferite metode de depunere cunoscute de români și multe alte.e

Cum poți să afli dacă un site nu este licențiat

Pe lângă secția „Approved” de pe platforma ONJN, putem găsi și lista neagră, unde vom vedea toate site-urile care sunt în ilegalitate. În schimb, lista de aici este mult mai mare decât în cazul caselor de pariuri aprobate: sunt peste 1.300 de site-uri!

Cei care fentează legea au o tactică destul de intuitivă și ușoară de urmărit. Cei care conduc astfel de site-uri își rezervă o mulțime de domenii, multe dintre ele fiind diferite doar printr-o cifră sau o literă, iar atunci când ONJN se autosesizează și ordonează închiderea website-ului respectiv, aceștia își mută întregul site pe următorul domeniu. Astfel, ei reușesc să stea cu un pas în fața autorităților, iar unele persoane continuă să parieze pe site-uri unde nu pot fi asigurați în cazul unei fraude.

Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *