Care sunt cele mai importante echipamente de protectie?

Echipamentul de protectie este necesar si chiar obligatoriu pentru ca are scopul de a proteja angajatii care lucreaza in conditii de risc, dar si de a mentine o buna igiena la locul de munca sau de a preveni accidentele si riscurile la care angajatii se supun in fiecare zi. Exista mai multe elemente importante ale unui echipament de protectie, pe care ar trebui sa le iei in calcul atunci cand vrei sa oferi angajatilor tai cele mai bune echipamente.

Incaltamintea de protectie

Incaltamintea de protectie are rolul de a proteja angajatii din constructii sau care lucreaza in fabrici si care se expun riscurilor. Daca vrei sa oferi angajatilor tai cele mai bune astfel de echipamente poti intra pe acest site, unde vei gasi incaltaminte de protectie de buna calitate. Este important sa alegi corect pantofii speciali astfel incat acestia sa se potriveasca mediului de lucru, in care angajatul isi desfasoara activitatea. Daca in cazul angajatilor din constructii ai nevoie de bocanci care sa reziste la socuri mari sau sa impiedice electrocutarea, intr-un laborator chimic vei avea nevoie de saboti cu talpa rezistenta, care sa nu se dizolve in contact cu diversi acizi. In functie de tip, incaltamintea de protectie poate fi facuta din mai multe materiale, pe care trebuie sa le alegi astfel incat incaltamintea sa fie cu adevarat utila.

Manusi de protectie

Mainile sunt cele mai expuse in foarte multe activitati si au cu siguranta nevoie de cel mai inalt nivel de protectie. Persoanele care aleg cele mai bune manusi, astfel incat sa gestioneze cu succes toate situatiile de risc, asigura protectie angajatilor in caz de taieturi generate de contactul cu obiecte ascutite, arsuri, degeraturi, vibratii foarte puternice, contaminare cu bacterii, coroziune si contact cu substante toxice.

Casti de protectie

In anumite medii de lucru, capul necesita o protectie suplimentara. Accidentele care implica aceasta parte a corpului, au in majoritatea cazurilor urmari extrem de grave. Se recomanda purtarea unui echipament de protectie pentru cap care sa fie suficient de usor pentru a nu genera disconfort, dar suficient de robust pentru a proteja aceasta parte importanta a corpului. Cele mai comune accidente care vizeaza capul, sunt cele in care anumite obiecte cad de la inaltime. Santierele de constructii sunt cele mai periculoase medii in sensul acesta, pentru ca de sus pot cadea obiecte mici cum sunt instrumentele de lucru sau caramizile, dar si obiecte mari si grele cum sunt grinzile, geamurile sau chiar sacii de materiale si galetile. Pentru ca de cele mai multe ori aceste obiecte cad de la inaltimi mari, riscul de accidente grave este proportional cu viteza pe care obiectul o va prinde in cadere si cu greutatea acestuia.

Avand in vedere aceste aspecte, este important sa oferi angajatilor tai echipamentul de protectie potrivit astfel incat sa eviti accidentele de munca, ce se pot dovedi extrem de costisitoare, dar pot atrage si consecinte de natura legala asupra administratorilor si persoanelor responsabile de asigurarea celor mai bune conditii la locul de munca.

Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *