Care este alimentația potrivită pentru o pisică?

Calitatea hranei pentru o pisică este un lucru primoridal pentru sănătatea sa și pentru starea sa de bine. Din aceste motive, alegând hrana uscată din acest magazin online, poți să fii sigur de faptul că pisica ta va beneficia de toate lucrurile de care are nevoie.

Cum poți alege alimentația potrivită pentru pisica ta?

Atunci când alegi alimentația potrivită pentru pisica ta, trebuie să ții cont de vârsta sa, de greutatea sa, dar și de obiceiurile sau nevoile sale alimentare. Hrana aleasă trebuie să răspundă nevoilor pisicii și mai ales, trebuie să aibă un important aport de proteine și un nivel mai scăzut de glucide.

Poți alege astfel o alimentație exclusiv din hrană uscată sau să completezi cu o hrană umedă cu carne sau pește extrem de savuroasă.

O alimentație adaptată vârstei

Hrana pentru un pui de pisică este diferită față de cea pentru o pisică la vârsta adultă. Nevoile sale pot evolua pe măsură ce crește și se dezvoltă. Un puiuț de pisică are nevoie de mai mulți nutrienți și de mai multe calorii față de o pisică adultă, dar și de o cantitate superioară de vitamine și de minerale pentru a-i favoriza creșterea.

La vârsta adultă, mâncarea aleasă, mai ales cea uscată, este cea care o va menține în cea mai bună stare de sănătate. Pisica fiind o felină carnivoră, este deci important să îi propui o hrană bogată în proteine animale.

Hrana uscată care este foarte bogată în calorii și cereale, nu este atât de ușor de digerat pentru o pisică adultă, cu atât mai mult pentru una senior. Pisicile senioare, care nu sunt atât de active, au nevoie de alimente care sunt concepute cu o carne de calitate pentru a se menține în formă.

Tarurina este un ingredient foarte important. Taurina, un aminoacid exclusiv din proteinele animale este esențial pentru vedere, digestie și buna funcționare a inimii. Taurina este un nutrient esențial. Felinele nu îl pot fabrica atât de ușor, nici să îl înmagazineze în organismul lor. Pentru a nu suferi deci de carențe, pisica trebuie să consume o hrană care să îi furnizeze proteine animale de cea mai mare calitate.

Hrana uscată este cea care respectă nevoile pisicii

Pisicile au, la fel ca oamenii, preferințe alimentare și pot să aibă unele probleme de sănătate care necesită un regim specific. Unele pisici au intoleranțe, probleme digestive, alergii, probleme urinare, diabet sau sunt obeze. Hrana uscată pentru pisici, însă, poate să fie aleasă în funcție de nevoile lor specifice: poți să alegi o hrană uscată fără cereale, premium, bio, light, hipoalergenică, pentru pisicile sterilizate, etc.

Este foarte important ca alimentația unei pisici să fie una savuroasă, dar și cât mai echilibrată și mai sănătoasă. Are nevoie de carne, de pește, de leguminoase și legume verzi, dar și de vitamine și de minerale.

Nu uita că este foarte important ca pisica să se hidrateze în mod regulat. Capacitatea pisicilor de a -și regla temperatura depinde foarte mult de un consum regulat de apă proaspătă.

Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *