Cand ai nevoie de incaltaminte de protectie si de ce?

Cand te gandesti la incaltamintea pentru job, iti poate veni in minte acea incaltaminte grea, cum sunt ghetele de protectie care au otel in varf. Acesti bocanci, au partea din fata intarita cu otel pentru a te proteja de contactul cu obiecte grele si sunt echipamente de protectie personala foarte importante in numeroase santiere industriale si de constructii.

Sunt mai multe tipuri de incaltaminte de protectie care pot face locurile de munca mult mai sigure, nu doar cele cu otel si va trebui sa le alegi pe cele care ti se potrivesc cel mai bine. Alte tipuri de pantofi de protectie pot sa ofere tractiune, suport si alte avantaje care tin de siguranta. Pentru a alege cele mai bune astfel de articole de protectie, poti intra pe https://www.topprotectie.ro/catalog/bocanci-de-protectie-650286.

Ce functie are incaltamintea de protectie?

Leziunile care isi pot face aparitia la nivelul picioarelor, pot fi foarte periculoase si pot duce la momente in care nu vei mai putea lucra sau in care iti va fi foarte dificil sa iti indeplinesti sarcinile. Incaltamintea sau cizmele de protectie te ajuta sa previi mai multe astfel de accidente.

Te protejezi de obiectele care cad

In momentul in care sunt transportate materiale grele sau lucrezi in medii foarte dinamice, in care vehiculele grele, oamenii si utilajele functioneaza in acelasi timp, caderea anumitor obiecte reprezinta un pericol des intalnit. Incaltamintea de protectie poate sa previna cel mai bine leziunile de la nivelul picioarelor.

Protectie impotriva intepaturilor si taieturilor

In momentul in care un angajat calca pe obiecte ascutite sau este lovit de astfel de obiecte, incaltamintea cu talpi solide si materiale rezistente ofera un nivel suplimentar de protectie. Pe santierele de constructii sunt numeroase obiecte care pot sa se afle in drumul lucratorilor si pot genera accidente. Este posibil ca incaltamintea cu talpa moale sa nu ofere suficient de multa protectie in sensul acesta.

Incaltamintea de protectie te apara de taieturi

Masinile cu parti ascutite sau masinile care au parti mobile taioase, reprezinta pericole de taiere. Lucratorii din domeniul forestier de exemplu se pot confrunta cu pericolele generate de fierastraiele cu lant. Daca un astfel de fierastrau cu lant intra in contact cu piciorul, rezultatul este catastrofal. Ghetele special concepute in acest sens care sunt solicitate in timpul lucrului de standarde specifice, sunt facute din materiale rezistente la taiere si ii protejeaza pe lucratorii care utilizeaza fierastraie cu lant. Aceste ghete sunt impermeabile si gleznele.

Tinand cont de toate aceste aspecte, bocancii de protectie sunt extrem de utili in orice mediu de lucru si tot ce trebuie sa faci este sa ii alegi pe cei potriviti locului in care iti desfasori activitatea. In sensul acesta, cea mai buna solutie este aceea de a opta pentru ajutor specializat, daca nu stii exact ce bocanci sa alegi astfel incat sa iti fie de ajutor. Specialistii care vand astfel de incaltaminte de protectie stiu sa iti ofere si toate informatiile de care ai nevoie pentru a face cea mai buna alegere.

Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *