Tot ce trebuie sa stii despre o asigurare pentru incendiu

Asigurari

O asigurare pentru incendiu a devenit serviciul suplimentar cel mai bine vandut de catre companiile de asigurari civile. Lumea constientizeaza din ce in ce mai tare ca pericolele si accidentele pot aparea oricand. Calamitatile naturale, accidentele provocate din greseala de oameni sau actele de vandalism si distrugere sunt principalele acte impotriva carora va puteti proteja. Tot in aceste categorii se poate inscrie si o asigurare pentru incendiu. Fie ca este vorba despre locuinta dumneavoastra, spatiul de lucru sau masina, toate pot fi asigurate.

Ce beneficii ofera o asigurare pentru incendiu?

Cel mai mare castig pe care il puteti avea printr-o asemenea asigurare este recuperarea bunurilor. In cazul in care posesiunile pe care le-ati asigurat sunt distruse, acestea nu vor fi complet pierdute. Cu o asigurare pentru incendiu beneficiati de restituirea valorii bunului. Bunul este evaluat la valoarea sa reala, iar daca distrugerea s-a produs conform intelegerii contractuale, veti intra in posesia sumei de bani.

Astfel, prin achitarea unei taxe anuale, calculata in functie de valoarea bunului, aveti garantia ca va puteti recupera obiectul asigurat sau locuinta, dupa caz.

Ce trebuie sa faci daca se produce dauna?

Evident, pentru ca vorbim despre o asigurare pentru incendiu, in cazul producerii acestuia, trebuie anuntati imediat pompierii, impreuna cu alte organe abilitate. In urma interventiei, oamenii legi vor realiza un proces verbal de constatare sau cercetare. In urma finalizarii acestuia, va trebui sa contactati compania de asigurari. Pentru a duce la solutionarea cazului, trebuie sa oferiti acesteia mai multe informatii, precum:

  • momentul producerii
  • cauzele
  • pagube suferite
  • valoarea bunurilor

Un asigurator va realiza propria ancheta in urma careia se va stabili daca se impune inlocuirea sau repararea bunurilor. Tot ce va ramane de facut este sa completati cererea de despagubire. In continuare, va mai dura putin timp pana se va finaliza dosarul. Daca ancheta arata faptul ca daunele produse sunt acoperite de asigurare, veti putea intra in posesia banilor.

Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *