5 sfaturi utile pentru a trimite documente in siguranta

Documentele sunt acte importante la care probabil tii foarte mult si atunci cand trebuie sa le trimiti probabil te intrebi cum sa faci asta fara sa existe riscul ca interiorul plicurilor sa se deterioreze. Este evident ca atunci cand trebuie sa trimiti acte importante, destinatarul trebuie sa le primeasca in stare buna, pentru ca de cele mai multe ori are nevoie de ele. Anumiti notari spre exemplu, nu accepta acte deteriorate, iar daca trimiti originalele, deteriorarea lor poate fi foarte costisitoare. Tine cont de sfaturile de mai jos si cu siguranta vei reusi sa obtii cele mai bune rezultate.

  1. Alege cele mai bune plicuri de curierat

Pentru a te asigura de integritatea documentelor pe care le trimiti, alege cele mai bune plicuri de curieratAceste plicuri sunt confectionate din materiale speciale, de calitate premium, care te vor ajuta sa protejezi corespunzator continutul. Cu ajutorul unor plicuri de curierat de foarte buna calitate, apa si alte elemente care pot deteriora continutul nu vor ajunge in interior.

  1. Alege plicuri cu protectie cu bule pentru un plus de siguranta

Daca vrei sa fii si mai sigur de integritatea continutului din pungile de curierat, tot ce trebuie sa faci este sa alegi acele plicuri care au deja in interior un sistem de protectie cu bule. Cu ajutorul acestor plicuri, te asiguri ca oferi o protectie suplimentara continutului pe care il expediezi. De asemenea, daca plicul se indoaie, nu se vor forma acele cute pe suprafata documentului datorita foliei din interior. Chiar daca aceste plicuri sunt folosite in general de catre persoanele care trimit obiecte mici si fragile, pot fi folosite si pentru documente.

  1. Trimite documentele cu confirmare de primire

Atunci cand trimiti documente, pentru a te asigura ca acestea ajung la destinatie, trimite-le cu confirmare de primire. Asigura-te ca stii cat dureaza transportul iar daca nu primesti confirmarea, ia legatura cu firma care livreaza coletul pentru a afla ce s-a intamplat. Statisticile arata ca plicurile trimise cu confirmare de primire au mai multe sanse sa ajunga la timp si intacte decat cele care nu au confirmare de primire.

  1. Selecteaza cu atentie firma de curierat cu care trimiti plicurile

In momentul in care ai decis ca trebuie sa trimiti colete, este foarte important sa selectezi cu foarte mare atentie firma de curierat cu care vrei sa colaborezi. In felul acesta este mult mai simplu si mai usor sa obtii cele mai bune rezultate. Citeste recenziile de pe internet inainte de a alege un livrator care sa trimita documentele.

  1. Nu pierde AWB-ul sau codul coletului

Aceste coduri sunt informatii importante pe care va trebui sa le iei in calcul pentru eventualitatea in care coletul nu ajunge la destinatie. Pentru ca un colet sa poata fi urmarit, este important sa nu pierzi chitantele si nici codurile primite. Daca primesti ceva pe telefon, nu uita sa salvezi mesajul si sa nu il stergi pana cand coletul ajunge la destinatie si constati ca este in stare buna.

Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *