4 sfaturi pentru un dormitor perfect

decorarea dormitorului

Decorarea unui dormitor trebuie sa fie pe lista prioritatilor cand vine vorba despre o casa noua sau chiar despre modificari aduse celei curente. Asta pentru ca dormitorul este una dintre cele mai importante camera din casa. Este locul in care iti incepi si iti termini ziua, unde te relaxezi si unde te refugiezi cand ai nevoie. Atat experienta personala, cat si sutele de studii realizate de oamenii de stiinta, ne arata ca trezitul intr-un dormitor curat si ordonat te va face mai fericit, mai alert si te va pregati pentru ziua pe care o ai in fata.

Obtine un dormitory perfect in 4 pasi

  1. Pastreaza curatenia. Aceasta este regula numarul 1, valabila atat pentru dormitor, cat si pentru restul casei. Pe cat de importanta este curatenia, pea tat de importanta este ordinea. Nu iti lasa hainele aruncate si patul nefacut. Un dormitor dezordonat inseamna automat o gandire dezordonata. De asemenea, limiteaza necesitatile, mobilierul si decoratiunile strict la ce ai nevoie. Un pat, doua noptiere, corpuri de iluminat, dulap, eventual un covor si cateva tablouri sunt de ajuns.
  2. Scoate televizorul. Cu totii stim cat de placut este sa ne bagam in pat si sa adormim in fata serialului preferat la finalul unei zile obositoare. Insa, televizorul iti capteaza energia, scade confortul din timpul somnului si are efecte negative pe termen lung. Televizorul trebuie sa stea in sufragerie, pentru ca dormitorul trebuie sa fie locul in care doar te odihnesti, dormi si te deconectezi.
  3. Investeste intelligent. Iti petreci in medie 25% din intreaga viata in pat. Astfel, acesta este locul in care trebuie sa investesti cel mai mult. Imbunatateste calitatea somnului prin achizitionarea de saltele si perne cu spuma cu memorie si o lenjerie de pat din materiale de calitate, precum bumbacul sau satinul, adaptate in functie de anotimp si de culorile care te binedispun.
  4. Scade intensitatea. Culorile intense, foarte vii si in varietati diferite nu sunt potrivite pentru dormitor. Cea mai buna alegere sunt culorile reci, sterse, precum gri, bleu-deschis, bej, alb si roz pudrat, pe care le poti alterna cu o singura piesa (precum o perna deorativa) intr-o culoare mai intensa.
Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *