4 motive sa cumperi cauciucuri all season

Conditiile meteorologice din ultimii ani au demonstrat ca anvelopele all-season sunt o optiune viabila in tara noastra. Cei mai mari producatori de cauciucuri investesc in acest segment de piata, implementand tehnologii care sporesc aderenta masinii echipate cu acest tip de anvelope atat pe timp de vara, cat si in iernile moderate. Iata cateva motive pentru care poti lua in calcul aceasta achizitie.

Sunt legale in orice conditii

In tara noastra sunt obligatorii cauciucurile cu inscriptia M + S si simbolul fulgului de nea atunci cand circuli pe suprafete de drum public acoperite de zapada, gheata, polei sau alte derivate, indiferent de perioada calendaristica. In aceasta categorie se incadreaza anvelopele de iarna si cele all season. Asadar, daca la inceput de toamna ai echipate anvelopele de vara pe masina si ajungi in timpul concediului pe o sosea care traverseaza muntii la altitudine mare, este posibil ca acolo sa dai de zapada. Riscurile sunt in primul rand lipsa aderentei, dar si raspunderea contraventionala. Anvelopele all season te scapa de aceasta grija, deoarece sunt legale in orice conditii de vreme sau drum.

Sunt mai economice

Obligativitatea inlocuirii anvelopelor de sezon inseamna o grija in plus pentru soferi. Pentru doua seturi de anvelope – de vara si de iarna – investitia in achizitie este mult mai mare, mai ales daca toate sunt montate pe jante. In plus, la fiecare sase luni trebuie sa le inlocuiesti. In acest caz intervin doua probleme: aglomeratia de la vulcanizari in anumite perioade ale anului si costurile de inlocuire. Daca ai un singur set de jante pentru toate cele opt anvelope, operatiunea este mai lunga si mai costisitoare, deoarece se va finaliza de fiecare data cu serviciul de echilibrare a rotilor. Daca in fiecare an faci aceasta operatiune de doua ori, costurile de manopera vor acoperi pretul unui cauciuc nou. Deoarece te scapa de toate aceste cheltuieli, anvelopele all season se dovedesc a fi cauciucuri ieftine, comparativ cu cele de sezon.

Scapi de grija depozitarii

O alta problema cu care se confrunta soferii care au doua seturi de anvelope este depozitarea cauciucurilor pe care le demonteaza de pe masina. Pentru a te bucura de eficienta si randamentul acestora, rotile trebuie depozitate in conditii optime de temperatura si umiditate. Abandonarea acestora pe balcon sau in locuri cu umezeala, caldura, in bataia razelor soarelui sau stivuite necorespunzator le grabeste imbatranirea, provocand o uzura sporita. Hotelurile pentru anvelope iti ofera cele mai bune conditii de depozitare, insa percep o taxa pentru fiecare roata in parte. Daca alegi sa-ti echipezi masina cu anvelope all season, vei evita toate aceste griji.

Conditiile meteo recomanda aceasta alegere

Cauciucurile all-season sunt confectionate sa ofere randament in orice conditii in timpul sezonului cald. Problemele pe care le ridica sunt in timpul iernii. Intrucat acopera o paleta de temperaturi de cateva zeci de grade Celsius, nu pot oferi acelasi randament ca anvelopele de sezon in timpul unei ierni grele. In tara noastra, in special in Capitala si in orasele mari, in ultimii ani iernile n-au ridicat probleme cu privire la trafic. In zona urbana, serviciile de deszapezire functioneaza iar carosabilul este degajat relativ repede de zapada. Asadar, daca nu locuiesti intr-un oras de munte, unde ninge viscolit zile la rand, poti cumpara linistit anvelope all-season, deoarece vor face fata provocarilor vremii.

Acolo unde starea vremii permite utilizarea lor, anvelopele all-season au o serie de avantaje. Tara noastra se incadreaza in conditiile de clima temperata pentru care a fost confectionat acest tip de cauciucuri, asadar te poti bucura de o aderenta corespunzatoare a masinii de-a lungul intregului an, cu acelasi set de pneuri.

 

Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *