4 motive gresite pentru a renunta la actualul job

Sa pleci dintr-o companie in care nu iti mai place sa lucrezi poate fi cu adevarat eliberator. Ti se pare ca nu mai rezisti, asa ca insisti sa iti dai demisia cu acordul partilor pentru a scapa de stres si de presiunea de a lucra peste program. Dar este si o idee buna? Stii ca si demisia trebuie sa fie o miscare strategica? Tentatia de a avea un salariu mai mare sau alte beneficii si dorinta de a avansa in cariera pot, de asemenea, cantari destul de mult in decizia ta de a demisiona. Insa nu trebuie sa te grabesti. Vei afla, din randurile urmatoare, in ce situatii este mai intelept sa te razgandesti.

1.Lucrezi de prea putin timp pe postul actual

Un job hopper, adica o persoana care schimba des locul de munca, nu este intotdeauna vazut cu ochi buni de angajatori. Nu inseamna ca trebuie sa stai ani de zile intr-o companie daca nu te mai regasesti in ceea ce faci, insa nu lua o decizie la impuls. Daca lucrezi de cateva luni pe actualul post si, mai ales, daca CV-ul tau arata ca ai schimbat  ultimele joburi in mai putin de un an de zile, este recomandat sa mai astepti. Recrutorii considera ca nu esti un candidat pe care sa se bazeze pe termen lung, mai ales daca aplici pe o pozitie de senior, ca nu te vei dedica activitatii zilnice sau ca te vei plictisi repede. Astfel, sansele sa te angajeze scad considerabil.

2. Nu ai gasit inca un alt job

Nu iti da demisia inainte sa obtii un loc de munca in alta companie, chiar daca rezisti cu greu sau ai un program incarcat. Oricum ar fi, jobul actual reprezinta o sursa de venit sigura. Asa ca, mai intelept ar fi sa gasesti intai un job care iti surade si apoi sa iti anunti seful ca vrei sa pleci. Plus ca nu stii cat poate dura pana cand te vei angaja din nou sau ce se poate intampla in perioada in care iti cauti un nou loc de munca. In cazul unei crize neprevazute, multe companii blocheaza recrutarea, ceea ce iti poate afecta planurile si ingreuna viata, mai ales daca nu ai suficiente economii.

3. Vrei un salariu mai mare

A-ti dori mai mult, in general, este de apreciat, fiindca devii mai ambitios si lucrezi mai eficient. Nici sa iti doresti mai multi bani nu este de condamnat, in special, daca esti apreciat pentru reusitele tale. Dar, sa renunti la un job strict pentru un salariu mai mare este o decizie care iti afecteaza cariera pe termen lung. Inainte sa iti dai demisia din cauza unui astfel de motiv, poti cere o marire de salariu sau poti negocia o avansare in functie, care vine automat cu o schimbare de venit, aducand in discutie rezultatele si rapiditatea ta. De multe ori, nevoia unui venit mai mare apare in cazul persoanelor care au cheltuieli suplimentare. Daca economiile nu iti mai ajung, un imprumut pana la salariu de la Credit Prime poate fi solutia pentru tot ceea ce iti doresti sa cumperi.

4. O discutie aprinsa cu un coleg

Daca un coleg nu este de acord cu tine sau seful nu-ti aproba ideile, nu inseamna ca esti in compania nepotrivita. In orice loc de munca pot aparea neintelegeri din cauza diferentelor de valori sau opinie. Prin urmare, este o greseala sa pui demisia pe masa, intr-un moment de furie. Inainte de a lua o decizie, invata sa gestionezi un conflict, ca sa nu lasi o discutie in contradictoriu sa distruga relatia cu unii colegi si sa afecteze activitatea de la birou.  

Asadar, chiar daca pare ca ai motive pentru a renunta la job, nu deveni prada impulsivitatii, mai ales ca orice problema are o rezolvare. Analizeaza, la rece, daca este cazul sa faci o schimbare si s-ar putea sa concluzionezi ca nu trebuie sa semnezi inca cererea de demisie, ci sa o pastrezi pentru momentul potrivit.

Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *