Piața echipamentelor de servere second hand din țara noastră se dezvoltă, în timp ce gazdele și furnizorii îl folosesc deja cu succes în munca lor. Dezvoltarea pieței secundare pentru tehnologia IT ajută la optimizarea costurilor de creare a unei infrastructuri IT de afaceri, atunci când este atât de necesar, și, de asemenea, la creșterea ciclului de viață al echipamentelor sale.
Cumpărarea unui server second hand devine o sarcină din ce în ce mai accesibilă și mai sigură, atunci când profesioniștii iau în considerare selecția de echipamente. În plus, față de economiile semnificative în bugetul alocat, clienții au posibilitatea de a rezolva în mod eficient sarcinile atribuite fără a pierde funcționalitatea și confortul muncii, preferând să cumpere un server folosit.
Specialiștii oferă sfaturi profesionale cu privire la selectarea echipamentelor necesare, oferind o tehnică care va face față în mod ideal sarcinilor specifice și va satisface toate cererile. Politica de preț flexibilă face alegerea disponibilă pentru fiecare client.
Garanția calității echipamentelor vândute, este o condiție incontestabilă și un avantaj al muncii. După ce ai cumpărat un servere second hand, le vei primi împreună cu o garanție. Și acest lucru este practic același lucru cu achiziționarea unui server nou, dar în același timp plătind pentru el de câteva ori mai puțin. Perioada de garanție pentru un server folosit achiziționat poate fi prelungită la cererea cumpărătorului. Astfel, poți fi complet încrezător în echipamentul achiziționat.
Achiziționarea de echipamente IT second hand, după leasing, devine o investiție atractivă, deoarece echipamentele noi își pierd rapid valoarea în primul an de serviciu, în timp ce serverele uzate pierd mult mai puțin cu aceeași funcționalitate.
Servere Second Hand vs Noi – Avantaje
Avantajele unui server second hand față de un server nou, sunt incontestabile:
-
respectarea cerințelor tehnice, performanțe ridicate și funcționalitate;
-
produse de marcă renumite cu garanție de calitate;
-
cost favorabil, care poate fi cu 80% mai mic decât prețul echipamentelor similare noi;
-
configurare individuală pentru nevoile unui anumit client;
-
capacitatea de a furniza echipamente server utilizate în orice cantitate și orice configurație;
-
fiabilitate ridicată – atunci când cumperi un server second hand, se testează toate componentele în condiții extreme, iar elementele controversate din sistem sunt înlocuite cu altele noi. Îți poți automatiza procesele de afaceri și le poți facilita realist și cu un buget minim.
Servere Second Hand vs Noi – Dezavantaje
Cu toate acestea, pe lângă avantaje, serverele second hand au și dezavantaje. De exemplu, modelele recondiționate mai vechi de 3-5 ani pot avea probleme de actualizare. Cu toate acestea, nu este dificil de rezolvat problema: trebuie să instalezi sistemul IDRAC actualizat pe server și apoi să actualizezi software-ul Lifecycle.
După actualizare, poate apărea „eroarea E1410”: serverul nu dorește să pornească după instalarea unui nou procesor. De regulă, acest lucru se datorează picioarelor îndoite, care pot fi corectate manual.
Singurele dezavantaje ale serverelor noi, este prețul ridicat.